Osalesime Nutijahi kampaanias

No comments

Kuusakoski ja Telia eestvedamisel kestis novembri lõpuni ulatuslik kampaania Nutijaht, mille eesmärgiks on üle Eesti koguda prügina seisvad väikeelektroonikaseadmed ning tõsta eeskätt noorte teadlikkust elektroonikajäätmete sorteerimise tähtsusest.

Eestis tuuakse iga päev turule suurusjärgus 50 tonni elektroonikat, mis kõik muutub lõpuks kasutuna seisvaks, keskkonnale koormaks ning oma aja ära elanud vanaelektroonikaks – telefonid, tahvelarvutid, nutikellad, arvutid, laadijad, kõrvaklapid jms.

Euroopas on igas majapidamises keskmiselt 72 elektri- ja elektroonikaseadet, millest 11 on katki või pole enam kasutusel. Eelmisel aastal tekkis maailmas keskmiselt 7,5 kg e-jäätmeid inimese kohta, aastaks 2030 on see kasvanud juba 9 kg peale inimese kohta. https://digitark.ee/kuusakoski-ja-telia-kaivitasid-vanaelektroonika-kogumiseks-uleriigilise-nutijahi/

Osalesime keskkonnakampaanias kogu majaga, pakkudes ka laste peredele tuua lasteaeda nutiprahti. Õpetaja Airi toimetas kogunenud nutiprahi Kuusakoskisse. Andsime ühiselt oma väikese panuse puhtama maailma jaoks.

Comments are closed.